In mijn werk en in mijn vrij tijd, breng ik heel wat uren achter de PC door. Daarbij wil ik dit natuurlijk zo lang mogelijk blijven doen, dus probeer ik van alles uit met randapparatuur. Deze keer een focus op de muis en zijn alternatieven.

Ik muis links, simpelweg omdat mijn rechtpols het na 15 minuten al opgeeft (RSI/muisarm/watje). Een extra voordeel van links muizen is dat je geen last het van het ‘overbodige’ numerieke gedeelte, waardoor je arm nog verder moet buigen (extensie). Uiteraard is mijn standaard muis er eentje met een laser, maar wel met een draadje. Die, vooral zware, ondingen zonder draad zijn altijd leeg en op kantoor is het een hele uitdaging om iedereen zijn eigen kanaaltje te geven.

Een tablet, met zo’n pennetje, werkt niet echt lekker. Ik had ten eerste het probleem dat het recht voor je toetsenbord moet liggen: die heb ik ook hard nodig, dus dan moet je daar weer teveel voor reiken. Ten tweede kon deze niet goed overweg met mijn dubbele schermopstelling: OF heel veel bewegen OF een heel gevoelige 1-op-1 van het scherm (wat misvormd is – tablet = vierkant / scherm = breed)

Recentelijk heb ik een (kantonafhankelijke) trackball ingezet. Ik moest wel even de gevoeligheid van de muis aanpassen, want mijn duim gaat nog niet zo lekker er op. Dit is een redelijk lekkere afwisseling, maar hij haalt het niet bij de muis.

Nu is mijn zoektocht natuurlijk nog lang niet ten einde: wie heeft er nog tips van muisalternatieven die ik eens moet uitproberen?