Eindelijk is ie daar dan ook voor mijn Galaxy Nexus: Jelly Bean. Blijkbaar heb ik dus een toestel wat de OTA (over the air) updates van Samsung krijgt (Yakjuxw) en niet rechtstreeks van Google (Yakju). Zo was de update al sinds juli beschikbaar, maar waren de Yakjuxw-toestellen gisteren pas aan de beurt!

De installatie verliep vlot, geen vreemde dingen op het eerste oog. Wel een stukje eye-candy er bij met behoud van performance (wel zo belangrijk!). Meest opvallende is dat de accu minder snel leeg is. Daarnaast natuurlijk Google Now, waar ik nog niet aan uit ben of nu een verrijking is, of meer een inbreuk op mijn privacy.

Het notificatiescherm is in positieve zin verbeterd. Het geeft een beter overzicht van de verschillende statussen.

Het eerste wat ik uit heb gezet is het voorspellen van het volgende woord, bij het toetsenbord. Ik miste het gemak van de invoer van interpunctie (?,!.)

Al met al op het eerste gezicht is de Samsung Galaxy Nexus Jelly Bean update dus een prima update. Mocht dit in de toekomst nog extra tegenvallen of juist boven verwachting presteren, schrijf ik daar vast weer een artikeltje over!