Vanuit mijn werk, heb ik vaak te maken met verschiullende designers en ontwerpers. Er zijn alleen grote verschillen te ontdekken in het werk wat ze ons aanleveren om webklaar te maken.

Na het lezen van “Design is in the Details” op A List Apart, kan ik nu plaatsen waar dat verschil ‘m in zit: de details. Ontwerpen die doordacht zijn, waar alle paddings en margins goed zijn, als ware dat de ontwerper zelf met een stylesheet heeft gewerkt, dat zijn de beste ontwerpen die wij krijgen. Maar zeker ook de designs waar wij het beste resultaat gaan behalen.

Ons werk bestaat namelijk voor een groot deel uit het generaliseren van een design, zodat er een duidelijke template onstaat. Als de designer hier al over nagedacht heeft, dan zal de uitwerking ongetwijfeld mooier zijn dan wanneer wij techneuten hier oplossingen voor bedenken.

Uit het artikel komt wel naar voren dat we uitgedachte designs meer mogen waarderen. Meestal gebeurt dit pas als het eindproduct af is en je van anderen de eerste indruk hoort, maar ook bij je eigen eerste indruk kan je al zien of het een topdesign is of een ‘hotsenklots’-design!