Te koopWaar begin je aan? Zul je wellicht denken. Crisis tijd, een kabinet wat maar niet gevormd wil worden en dan die banken die niet durven uit te lenen, dalende woningprijzen…

Door de crisistijd blijven mensen nu even lekker zitten waar ze nu zitten en dat terwijl er zoveel kansen zijn op de markt! Onderhandelen over de prijs is in veel gevallen goed mogelijk, zeker voor huidige huurders is dit een kans om ‘goedkoop’ een woning te kopen.
Hoe zit dat dan met lenen van geld? Tja, dat is inderdaad een lastig puntje. De rente (1 tot 5 jaar) staat redelijk laag (3,5% ofzo), maar het benodigde bedrag krijgen dat is lastig. Banken houden zich strikt aan de regeltjes, dat is op zich goed. Alleen je TE voorzichtig opstellen, zoals nu gebeurt, dat is niet goed voor de woningmarkt! Dus laat je niet uit het veld slaan, ga lekker hypotheken shoppen en speel het een tegen het ander uit!

Als je het dan over hypotheken hebt, kom je gelijk bij de hypotheekaftrek. Nu we op een rechts kabinet afstevenen hoeven we waarschijnlijk helemaal geen rekening te houden met een wijziging, maar voor het gros zal bij afschaffing of matiging, dit niet tot nauwelijks merkbaar zijn. Ze laten de woningmarkt namelijk liever niet instorten!

Al met al tijd om een woning te gaan kopen. En als je dan toch in Breda wilt gaan wonen, kijk dan ook even naar dit appartement!