Na ruim een jaar gekloot te hebben met een Windows Mobile toestel, had ik voor een project een Android toestel in handen gekregen. Wat een verademing is dat!

HTC Hero White with AndroidDe HTC Hero draait als een zonnetje, goede reactie tijden, lekker scherm en een superintegratie met social media (LinkedIn, Twitter). Wel moest ik even oppassen met wat Google allemaal wilde synchroniseren, maar na wat aanpassingen was dit snel ingesteld.

Enige minpunt wat ik er tot nog toe (2 maanden) aan heb kunnen ontdekken is het onderdeel bluetooth. Het is niet mogelijk om contacten via bluetooth over te zenden, dus vanuit mijn oude telefoon heb ik het ouderwets over lopen typen. (Ook omdat de HTC Sync software faalde…) Ook het gebruik met mijn Parrot valt tegen. Het functioneert, maar alle contacten komen weer los met hun verschillende telefoonnummers in de lijst, in plaats van dat deze netjes gegroepeerd staan.

De reden waarom ik hem in eerste instantie in handen kreeg is de Augmented Reality Browser Layar. Software waarmee je via de camera op je telefoon informatie geprojecteerd krijgt. Denk hierbij aan de huizen die te koop staan in de buurt of de dichtstbijzijnde brievenbus. Erg gaaf!

De concurrent van de App-store, Market genaamd, heeft een groot aanbod aan applicaties. Zo heb ik nu eindelijk een goede client voor mijn muziekcollectie (mpd client)!

Musthave applicaties:

  • Seesmic – Twitter client
  • Shazam – Welk nummer wordt er nu gedraaid?
  • PMix – mpd client
  • Layar – Augemented Reality Browser
  • Light – Even een zaklampje van je Droid maken
  • Foursquare – je weet wel
  • A Online Radio – Live streamende radio zenders beluisteren