De massa moet er aan gaan geloven, althans volgens Google. Hun advertenties voor webbrowser Chrome worden veelvuldig op billboards en in kranten gezien.

Waarom deze aanpak? Google heeft toch eigenlijk nooit in andere media actief geadverteerd? De oorzaak zit ‘m in de vastgeroeste internet gebruiker (of systeembeheerder) die soms Firefox al wel installeren, maar NOG een browser op hun PC of Mac, dat is te veel keuze. Daarnaast moet je dan weer wennen aan hoe het werkt en het is allemaal al zo lastig. Nu Google Chrome ook beschikbaar is voor Linux en Mac is het de tijd voor de internetgigant om de browser door meer mensen in gebruik te laten nemen.

Het gebruik van Chrome is soepel, zo leert mijn eigen ervaring. Het opstarten van de webbrowser is echt supersnel. Vaak voor mij een reden om Chrome te starten ipv Firefox (die ik ook redelijk zwaar heb gemaakt met plugins e.d.) of een andere browser. Ook zwaardere sites, met veel Javascript draaien als een zonnetje. Dat is niet zo gek, op dit moment is de javascript-interpretatie in Chrome een van de snelste.

Hoe zit dat met je eigen website? Blijft die wel goed in Chrome? Daar kan je gerust van uit gaan als je website in Firefox of Safari al goed functioneerde.