Microclient Jr.Al een tijd ligt er in mijn kast een speeltje: de Microclient Jr. Een mini pc zonder roterende delen en een zeer laag energie verbruik. Doordat ik niet toe ben gekomen om deze in te gaan zetten als bijv. audioplayer voor in de auto en ondertussen de auto al goed voorzien is, was dit stuk hardware in de vergetelheid geraakt. Tot nu.

Ik was druk bezig om op mijn HDX-1000 te zorgen dat ik daar eenvoudig muziek op kan afspelen. Een externe wireless NAS heeft mijn muziek en ik wil deze eenvoudig kunnen bedienen op mijn HDX (en afluisteren natuurlijk). Hierbij ontdekte ik mpd (Music Player Daemon).  Dit kleine stukje software zorgt voor het indexeren van de hele library en voor het afspelen op verschillende devices. Dit bracht mij op het idee om mijn Microclient weer eens in te gaan zetten.

Vandaag stuitte ik op een site die het al heeft gerealiseerd en heb ik voor mezelf weer een nieuw project voor de Microclient: Het ombouwen van dit stille thin client pc’tje naar een audio gateway, zodat ik deze op elke willekeurige plek weer aan een stereo kan hangen om daar mijn muziek op de te luisteren!

Het allermooiste is nog wel de bediening van dit alles gaat heel eenvoudig met een iPhone applicatie MPoD of via FireFox met Minion (of gewoon diehard op de commandline!)