Als je denkt, wat moet die gast? Lees dan niet verder. Als je denkt, waarom dan? *zucht* OK ik leg het uit:

Microsoft Internet Explorer 6 is oud, namelijk al 8 jaar (sinds 2001 op de markt). Voor het internet tijdperk is dat way way too old.  Het allergrootste nadeel aan IE6 is dat voor webdevelopers en hun klanten het realiseren van websites die het in deze browser goed functioneren, enorm veel extra tijd kost. Dit terwijl er zoveel mooiere en betere alternatieven zijn, denk aan IE7/8, Firefox, Chrome of Safari.

Waarom heb ik daar baat bij als bezoeker? De tijd die nu in IE6 opmaak moet worden gestoken, kan ook gebruikt worden voor leuke, nieuwe ontwikkelingen met nieuwe techniek, waar IE6 nog nooit van heeft gehoord (png-transparency, CSS2). Dus waardeer je IE6 op, het leven wordt er leuker door!

Waarom bestaat IE6 eigenlijk nog? Dat komt door de slome beheerders die nieuwere browsers niet willen installeren op hun ‘stabiel’ draaiende platformen. Vooral het grootbedrijf is nog aandeelhouder in het bezoekerspercentage door IE6. OF door de thuisgebruiker die niet snapt wat computers zijn, maar er toch graag gebruik van maakt in zijn vrijetijd, en hun windowsupdate uit hebben of volledig negeren (maar wel altijd zeuren: waarom is mijn PC zo traag….)

Ben ik de enige? Nou dat sowieso niet: Zoek op Google naar IE6 must die en lees eens de volledige posting op Mashable.

Zit je nog op IE6? De wereld wordt snel kleiner. Veel websites geven al extra meldingen voor bezoekers met deze browser: facebook, twitter. Daar kom je nooit? Youtube.com heeft ook aangegeven dat ze IE6 support zullen gaan afbouwen.