Het was weer eens zover, m’n kaartje van mijn Nikon D70 had kuren. Een shoot gemaakt met ongeveer 30 foto’s, zet je ‘m aan, zijn er geen foto’s meer. Gelukkig gaf de teller wel aan dat er minder foto’s nog op het kaartje konden, dus ze waren nog wel ergens op het kaartje aanwezig.

Ik was niet heel erg ongerust, omdat ik dit al eerder aan de hand heb gehad. Ik had destijds een goede tool gevonden die mij vast weer zou kunnen helpen: PC Inspector smart recovery.

Na installatie van het programma vol goede moed aan de slag, foutmelding… Iets met gif en een dll, ofwel werkt niet op mijn PC. Het verschil? Nu heb ik Vista, toen had ik XP. Gelukkig is er een compatibiliteitsmodus (na lang zoeken kwam ik daar achter, en na het proberen van andere dramatisch slechte programma’s). Na het opstarten met deze opties, werkte het programma zoals ik gewend was. Alle foto’s op enkele na, deze zijn maar half, konden worden gered van mijn CF-kaart. En het mooiste is, als particulier mag je het programma vrij gebruiken. Hulde voor de makers van PC Inspector!