Even schandalig quoten

Edison Jazzism Publieksprijs voor Sensuàl

30-10-2008 – De band Sensuàl is de winnaar van de tweede Edison Jazzism Publieksprijs. Dat heeft de Edison Stichting bekend gemaakt. Sensuàl, met ondermeer zangeres en tekstschrijver Eva Kieboom en toetsenist/muziekschrijver Emiel van Rijthoven krijgt de prestigieuze Edison voor hun opzwepende album ‘Salve’.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het blad Jazzism Magazine. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via een website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace tot een shortlist van drie artiesten. De andere genomineerden waren Room Eleven en Rik Mol. Met een totaalscore van ruim 42% van de stemmen is Sensuàl de overtuigende winnaar.

De publieksprijs wordt ondersteund door Radio 6. Dit station zal uitgebreid aandacht besteden aan de winnaar. Tijdens de uitreiking van de Edison Jazz/World, op 28 november aanstaande, speelt Sensuàl met het Metropole Orkest in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven en is live te beluisteren op Radio 6. De winnaar van de Edison Oeuvre Prijs, Al Jarreau, komt speciaal naar Nederland om het beeld in ontvangst te nemen en geeft een optreden van ruim een uur met het Metropole Orkest.

Al weken is de uitreiking van de Edison Jazz/World 2008 uitverkocht.

bron: http://www.edisonaward.nl/Jazz/news.php#38

Sensual, ofwel Emiel, Eva, Sven, Jasper en Gijs van harte!