Ze moeten gedacht hebben, wat hebben we nog niet, waar we toch een hele grote massa mee kunnen aanspreken? En dan moeten we iets bedenken waardoor we nog beter het surfgedrag van de mensen kunnen bestuderen… een webbrowser!

Ja het is echt waar, Google komt binnenkort met een eigen webbrowser. Concurrentie voor Internet Explorer, Safari en mijn geliefde Firefox. De naam van het product? Google Chrome. Ondertussen bevestigd op de officiële blog van Google. Vanaf vandaag is Google Chrome als beta te verkrijgen in meer dan 100 landen!

Zoals op te maken valt, is de grootste reden van het maken van een eigen browser, de behoefte aan een platform waarop webapplicaties stabiel en multithreaded kunnen draaien, zonder daarbij onnodig veel geheugen te verbruiken of voor deadlocks te zorgen. Web applicaties zijn voor de klanten van d-Media geen nieuws, maar wellicht voor een enkele achtergebleven gebruiker: er is echt een verschil tussen websites en webapplicaties!

Volledig in stijl is er een comicbook gemaakt over de redenen en de geimplementeerde technieken: http://www.google.com/googlebooks/chrome/.

Update: Link toegevoegd -> http://www.google.com/chrome