Songbird Beta releaseOm mijn mp3 collectie een beetje te kunnen beheren, gebruik ik al jaren Winamp. Maar deze valt me steeds meer tegen. Daarnaast volg ik al een tijd Amarok (tot nog toe alleen voor Linux goed werkend), maar de ontwikkelingen daar gaan ook niet hard.

Al een tijd wordt er ook hard gewerkt aan Songbird. Een volledig in de stijl van Thunderbird en Firefox opgezet project om je muziekcollectie te kunnen beheren, doordat ze ‘powered by mozilla’ zijn.

Gisteren is daarvan een nieuwe betarelease voor vrijgegeven en ik moet zeggen, het werkt! ­čÖé Alleen het laten lijken op iTunes dat hoeft voor mij niet, hoewel het voor overstappers aan die kant natuurlijk wel erg makkelijk werkt. Nu ben ik natuurlijk benieuwd of Amarok nog gaat komen met een goede concurrent van zowel Winamp of Songbird voor op Windows…