Na een gesprekje met Albert even een korte post over mijn idee om een mp3-speler in de auto te maken. Hiervoor heb ik reeds een kleine gadget in mijn bezit: de Norhtec Microclient Junior. Een lange naam voor een kastje van 11,5 bij 11,5 cm bij 3,5 cm Microclient Jr.hoogte. Binnenin zit een x86 processor en heeft ie 128mb geheugen, waar dat ook de videokaart van af snoept. Leuke is dat je er van allerlei type storage op kunt gebruiken om je systeem vanaf te booten: usb-sticks, sf-cards, usb-disks of een interne disk (open maken is lastig, maar het kan!).

Een mogelijkheid, om mp3’s af te spelen, zou zijn om daar LinuxICE te draaien. Een distributie die gemaakt is om in de auto te gebruiken. Hiervoor moet dan nog wel een 7″ touchscreen worden aangeschaft, maargoed… eerst dit maar eens aan de praat krijgen. Het OS moet namelijk rekening houden met het feit dat je je auto zomaar uit kunt zetten. Hiervoor zijn allerlei mogelijkheden, maar hij moet snel in slaap gesust kunnen worden.

De vraag is alleen of de grafische interface icm met het afspelen van de mp3’s niet te veel wordt voor het beestje… we’ll see!

Ik ben benieuw of Albert al zin krijgt om zijn buizenradio om te gaan bouwen…