Eindelijk heb ik ‘m dan gekocht een NAS of nog specifieker een WNAS (wireless) of nog specifieker de Conceptronic CH3WNAS met 250GB HD. Dit speeltje stond al een tijdje op mijn verlanglijst. Als eerste omdat ik hierdoor voor mijn bedrijf backups kan maken op een externe lokatie.

Als tweede om mijn muziekcollectie op te plaatsen en te kunnen streamen naar mijn Roku Soundbridge M1001. En daar ging mijn weekendje niks doen… :) Ik krijg het gevoel dat deze gadgets allemaal nog niet helemaal voldoen aan de standaarden of dat de standaarden niet goed werken. In iedergeval ben ik in de weer gegaan met firmwares, tooltje etc etc

Mijn Roku Soundbridge wil dus nog niet echt, hij geeft meldingen over de lijst die niet gegenereerd kan worden (waarschijnlijk vreemde karakters of muziekbestanden). Maar ik heb dus geen zin om rekening te houden met de format waarin de muziekbestanden staan, negeer ze maar gewoon als je er niks mee kan (en zo denkt de Soundbridge er dus niet over).

Dan wil je natuurlijk ook achter je PC van je muziek genieten. In mijn geval een Linux Desktop met Ubuntu. Ik luister met Amarok (waar ik al eerder over schreef), maar die heeft geen UPnP client in zich. Gelukkig is er djmount (hier vind je installatie instructies voor ubuntu / debian), een tool waarmee je UPnP AV Servers gemount krijgt onder de door jou aangewezen directory. Dit werkt redelijk in Amarok, maar mijn collectie bijwerken dat zit er nog niet in… maar misschien moet ik dat ook wel niet willen.

Voorlopig blijf ik de komende tijd lekker aankloten en zal ik op mijn weblog verslag blijven doen. Wellicht dat het ooit helemaal werkt!